Среди А1: Стъпка 3

Цел: Отидете в Музея на изкуствата Карнеги и документирайте околната среда около определено произведение на изкуството.

Лобито

След като влязох във фоайето и получих билета си, имаше два основни начина да продължа в музея.

  1. Отидете нагоре по стълбите или асансьорите в художествените галерии.
Табели, които водят до художествените галерии.
  1. Продължавайте надолу по главната зала към Природонаучния музей.
Поглед към природонаучния музей.

Навигация Във фоайето имаше различни табели, които да ориентират посетителите в целия музей. Голям вертикален знак сочи към художествените галерии горе, а по-малък хоризонтален банер рекламира текущата изложба за изкуство през 2020 г. В допълнение към намирането на начин в околната среда, карти бяха на разположение на посетителите за използване на билетната маса.

Тъй като основната ми цел беше да изследвам изкуството, следвах табелите и поех по стълбите до втория етаж.

Стълбището

Основното стълбище до втория етаж е дълго и нежно наклонено, с плитки, лесни стъпала. Удължавайки стълбището, актът на изкачване до втория етаж се превръща в собствен лимитален праг. Вдигайки се, лявата страна на стълбището съдържа голяма стенопис от цветни блокове.

Красивото стълбище.

Посетителите вдясно предлагат панорамна гледка към външния двор през големите стъклени стъкла. Това беше ефективен начин да се рекламират характеристиките на двора на посетителите, които може да се интересуват да излязат навън по-късно.

Панорамната гледка към външния двор.

Въпреки това имаше няколко проблема със стълбището, които направиха използването му неудобно. Докато наклонът беше лесен и постепенен, стъпките бяха трудни и сурови за навигация. Двамата с Алиса имахме проблеми с размера на стъпката, която по принцип беше твърде голяма. (Алиса е 5 '2 ", а аз съм 5' 9").

Стъпки с голям размер

Стъпките бяха твърде дълги, за да се изкачат просто от стъпка от стъпка, но бяха твърде къси, за да се извърви пълен допълнителен ход. Това направи изкачването по стълбите скучно.

Междугалерийното пространство

След като стигнах до втория етаж, можех или да се обърна надясно в галериите Хайнц, които се използват за пътуващи изложби, или бих могъл да превърна наляво в галериите Scaife, в които се помещава по-постоянната колекция на музея. Това пространство между галериите, което ще нарека междугалерийното пространство, беше крайно пространство за посетителите да посетят всяка от галериите.

Междугалерийното пространство с навигационни табели.

Галерии Хайнц от дясната страна на междугалерийното пространство имаха повече от достатъчно табели, които показваха изложбата 2020 в рамките на:

Вдясно, множество табели, които бяха представени на актуалния експонат за 2020 г.

От другата страна, зоната около вратите на галериите Scaife беше предимно гола и беше осветена по-слабо:

Тъмният, самотен вход към галериите Scaife вляво от междугалерийното пространство.Табела, която показваше какво има в галериите Scaife.

Макар че може би е естествено една временна експозиция да получи повече внимание от постоянната колекция на музея, все още чувствах, че двете пространства бяха показани непропорционално. Повечето музеи на изкуството, които съм посетил, подчертават постоянните им колекции като основа на техния музей и показват временните изложби като интересно продължение на музея.

Влизане в галериите на Scaife

За да премина в галериите, трябваше да прекрача праг от двойни стъклени врати, които разкриваха съдържанието на галерията от преходното гранично пространство. Докато преминах в галериите, много аспекти от околната среда се промениха, които сигнализираха за прага в галерията.

Междугалерийното пространство -

  • беше тъмно, с ограничено осветление
  • е изграден с тъмни каменни стени и настилки
  • имаше предимно голи стени
  • позволи на околния шум от фоайето да изтече

За сравнение галериите Scaife -

  • бяха осветени с меко и ярко осветление
  • имаше леки, почти бели стени
  • бяха предимно тихи с непринудения шепот или тихо шумолене
  • имаше много по-нелинеен поток, с множество опции за навигация в пространството
  • са били покрити с комбинация от лек камък и твърда дървесина.
Някои изображения, които показват ярките и ефирни галерии Scaife.

След като влязох в галериите Scaife, се насочих право в галерия, която беше подчертана на картата.

Насочете се към галерия първа.

Декал на стената подчерта името на колекцията в галерията: Карл и Дженифър Салатка Колекция: Оформяне на модерно наследство. Декалът не беше в стандартния шрифт, използван в останалата част от табели на музея. Вместо това, той наистина е използван като лого, което е използвано за маркиране на пространството в галерията.

Марка на логото на стената.

Докато влизате в прага, има множество сигнали, които характеризират Галерия Един от останалите галерии на Scaife:

  • камък до дървена настилка
  • леко затъмнено осветление
  • по-затворено, правоъгълно пространство
Дървената настилка вдясно принадлежи на Gallery One.

Докато стъпвах в Gallery One, най-очевидната фокусна точка беше голямото, цветно парче в края на галерията. Може би служи като начин за подсъзнателно насочване на посетителите към другата страна на галерията.

Тъй като тази галерия е по-разсечена от останалите галерии на Scaife, тя е по-тиха, получава по-малко ехо и има по-малко трафик.

От тази гледна точка един възможен екологичен проблем би бил, че частичната стена в края на галерията пречи на отвора, който позволява на посетителите да излязат от другата страна. Скривайки изхода, това би могло да обезкуражи посетителите да влязат в галерията, мислейки, че те ще трябва да се завъртят обратно, за да излязат. Това прави пространството по-затворено, защото не може да се види какво може да е отвъд прага. Останалите галерии на Scaife разчитат на посетителите да могат да видят надничащи произведения на изкуството, които са извън непосредствената им близост, което ги насърчава да продължат напред и да изследват.

Избраните от мен произведения на изкуството бяха монтирани от дясната страна на галерията. Тъй като е предимно черен и по-малък от по-големите парчета, той се смесва на фона доста лесно.

Хляб (1969) вляво.

По-конкретно, се съсредоточих върху левия панел, който е озаглавен Хляб, от Джаспър Джонс. Прави се с олово, маслена боя и хартия.

Едно нещо наистина пречеше на гледането на парчето. Той беше затворен в светлоотразително стъкло, което направи гледането на парчето по-разсейващо.

След като го видят, повечето хора се заинтригуват от неговия състав. Изглежда толкова реалистично; всъщност е резен хляб? И Алиса, и аз се озовахме в близост, за да разгледаме парчето по-подробно.

Кота и планове на галерия първа:

Тайният експонат

На третия етаж на Природонаучния музей има тясна, тъмна и атмосферна зала, пълна с екземпляри от птици на показ. Прагът към залата е очевиден, с вход, промяна в осветлението и материалите и прикачени птичи звуци.

Входът в залата за птици.

Към другия край на залата е набор от малки врати.

Две малки врати. (6 фута Човек за мащаб).

Когато вратата се отвори, зрителят се посреща с шумове и холографска проекция на въртящ се вид птица. Всичко това се съдържа в една мъничка стая във вратата.

Прагове

Какво означава да си вътре в тази среда?

Човек може просто да отвори вратата и да я гледа на малко разстояние. Човек обаче може да разгледа експоната и като залепи горната част на тялото в малкото пространство, за да получи по-потапящо зрително и слухово изживяване.

Тъй като пространството е толкова малко и защото може да се изпита от коридора, бих казал, че основният праг би била вратата. Ако е отворен, всеки в непосредствена близост може да види холограмата и да чуе звуците. Когато е затворен, никой не може.

Критика?

Докато този своеобразен експонат може да бъде анализиран от по-традиционна експонатна среда („вратата е твърде малка, няма достатъчно табели, заобикалящото пространство не съобщава интериора си…“), мисля, че е доста ефективен, защото след всички, смисълът на експоната е по-скоро загадъчна / късметлийска перспектива. Поради уникалните качества на изложението, не мисля, че е полезно този експонат да се сравнява с по-традиционните стандарти. Мисля, че хората, които са проектирали този експонат, вложиха много работа, за да създадат точния опит, който искаха да предадат.